Úvod » Blog » Fit recepty » Krémová brokolicová polievka s karfiolom, ktorú oceníš aj ako potréningové jedlo

Krémová brokolicová polievka s karfiolom, ktorú oceníš aj ako potréningové jedlo

Erika Zajacová
brokolicová polievka na tanieri

Krémové polievky vedia byť zradné: zväčša obsahujú množstvo skrytého tuku, ktorý štíhlej postave zrovna nepraje. Dnes im reputáciu napraví naša krémová fit brokolicová polievka, ktorá zasýti, zahreje a obsahuje menej tuku než jej klasická alternatíva.

Brokolicová polievka je klasika

Brokolica a smotana na varenie, prípadne zemiak na zahustenie, štipka soli. Čo viac? My sme brokolicu oživili karfiolom, ubrali sme zo smotany.

Krémová brokolicová polievka dobre padne aj po tréningu

Často sa stretávame s otázkou, čo jesť neskoro po tréningu a zároveň relatívne krátko pred spánkom. Ako vhodná voľba sa javí tekutý a teplejší pokrm bez prevahy tukov. Trávenie po pohybovej aktivite ešte nie je plne pripravené na trávenie pevného jedla a bezprostredná dávka tuku môže spomaliť regeneráciu. Ak máte doma tyčový mixér,  máte vyhraté. Výborne padne krémová polievka so strúhaným syrom.

Aby si zvýšila jej potenciál a zlepšila regeneráciu, vyber si ako syr mozzarellu light – obsahuje najviac bielkovín a zároveň najmenej tukov 🙂

Autor receptu: Mgr. Martin Čupka

Nutričné hodnoty na 1 porciu

Energia: 280 kcal

Sacharidy: 14 gramov

Bielkoviny: 15 gramov

Tuky: 17 gramov

brokolicová polievka, Krémová brokolicová polievka s karfiolom, ktorú oceníš aj ako potréningové jedlo

Fit krémová brokolicová polievka s karfiolom

Vytlačiť
Počet porcií: 4 Cooking Time:
Nutrition facts: 280 calories 17 fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 x hodnotené )

Ingrediencie

  • 1 ks brokolice či karfiolu,
  • 2 ks mrkvy,
  • 1 ks petržlenu,
  • 1 ks cibule,
  • 1 PL kokosového oleja či masla,
  • 100 ml smotany na varenie či kokosového mlieka
  • 200 g strúhaného syra (parmezán, mozzarella alebo cheddar),
  • korenie Gomasio/Tamari/Shoyu (fermentovaná sójová omáčka) na dochutenie

Postup prípravy

  1. Zeleninu nakrájame na menšie kúsky, zmiešame s korením a krátko opečieme na oleji. Zalejeme vriacou vodou a necháme variť, kým zelenina nezmäkne.
  2. Pridáme smotanu alebo mlieko a ponorným mixérom spracujeme dohladka.
  3. Na konci posypeme strúhaným syrom a dozdobíme petržlenovou vňatou alebo mätovým lístkom.

Komentáre

Mohlo by ťa tiež zaujímať