Učíme sa od najlepších
Najznámejšia expertka na kváskovanie u nás, Naty Žúreková Štefková si pre vás pripravila recept na domáci kváskový chlieb. Viac o tom, ako si urobiť kvások, všetko, čo potrebuje vedieť začiatočník o kváskovaní, a aj o zdravotných benefitoch kváskového chleba, nám porozprávala v tomto článku.
Ako na dokonalý kváskový chlieb?
Láska a vzťah k chutnému a kvalitnému jedlu je základom zdravia. Kváskovanie do tejto oblasti dokonale spadá. Chutný chlieb plný zdravia vieme pripraviť len z múky, vody a soli. Nič viac netreba, pretože aj kvások je len múka a voda.
Aj napriek chudobnému zloženiu chutí malým aj veľkým. Jeho chuť je plná a sýta. A to, že je základný, nie je len v potravinách. Hodí sa totiž ku všetkému.
Chlebík, ktorý je vhodný od prvých príkrmov.
Štartér: Suroviny v miske zmiešame spolu, prekryjeme fóliou alebo sáčikom, aby zmes neobschla a necháme pri izbovej teplote kvasiť 9- 12 hodín. Potom:
Ingrediencie
Postup prípravy
Vymiesime dohladka. S cestom sa dobre pracuje, je tvárne, poddajné, takmer nelepivé. Ručné miesenie je u tohto receptu veľkým relaxom.
Dobrú chuť!