Úvod » Blog » Fit recepty » Torta – sladká pochúťka na milión spôsobov

Torta – sladká pochúťka na milión spôsobov

maria grossova

Torta je sladká pochúťka, ale sladké neznamená hneď zlé. Presvedčia ťa o tom tieto torty s dokonalou chuťou, ktoré si môžeš dopriať kedykoľvek. Či už si na vlne zdravého stravovania alebo nie, určite si na nich pochutnáš.

Šťavnatá torta s pudingovou plnkou

Torta je neodmysliteľnou súčasťou osláv. Často býva s maslovou plnkou plnou tukov. Táto torta má pudingovú plnku a je fit verziou klasickej torty.

torta, Torta – sladká pochúťka na milión spôsobov

Ingrediencie na šťavnatú tortu (5 porcií / 70 min):

Korpus:

  • 1 banán
  • 3 vajcia
  • 70 g kokosového sirupu alebo iného sladidla (medu stačí menej)
  • 20 g arašidovej múky (akékoľvek mleté orechy alebo sa dá nahradiť múkou)
  • 70 g ryžovej múky
  • 25 g kávovinového nápoja (Inka, Caro)
  • 1 ČL prášku do pečiva
    • štipka soli
  • 60 g mletých ovsených vločiek

Plnka:

  • 300 ml mlieka
  • 1 vanilkový puding
  • 2 PL sypkého sladidla
  • 250 g jemného odtučneného tvarohu
  • 1 banán

Postup:

  1. Popučený banán vymiešame so žĺtkami a ostatnými tekutými surovinami.
  2. Do tekutej zmesi primiešame sypké ingrediencie, na konci vyšľahaný sneh z bielkov a soli.
  3. Cesto nalejeme do okrúhlej formy s priemerom 18 cm a vystlanej papierom na pečenie. Pečieme približne 30 – 40 minút na 180 °C.
  4. Po vychladnutí korpus niťou alebo rýchlym kmitaním noža prerežeme na 3 rovnaké pozdĺžne časti.
  5. V malom hrnci uvaríme podľa návodu puding. Necháme chvíľu vychladnúť a pomaly primiešame tvaroh.
  6. Na cesto natrieme tenkú vrstvu pudingu, na to uložíme nakrájaný banán, znovu puding a zakryjeme korpusom. Toto vrstvenie ešte raz zopakujeme.
  7. Zvyšok pudingu natrieme v tenkej vrstve na vrchný korpus a posypeme kávovinovou zmesou (Inka, Caro), ktorá sa na pudingu rozpustí.

Autor receptu: Romana Henželová

1 porcia obsahuje:

  • Energia: 342 kcal
  • Bielkoviny: 18 gramov
  • Sacharidy: 57 gramov
  • Tuky: 9 gramov
  • Vláknina: 3 gramy

Kokosovo – mangový cheesecake

Prečo piecť kokosové koláče? Pretože kokos neobsahuje žiaden pridaný cholesterol, prospieva mozgu, pečeni aj tráveniu. To je určite jeden z dôvodov prečo vyskúšať tento skvelý cheescake (okrem toho, že ako inak chutí perfektne).

torta, Torta – sladká pochúťka na milión spôsobov

torta, Torta – sladká pochúťka na milión spôsobov
Vytlačiť
Počet porcií: 12 Čas prípravy:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 x hodnotené )

Ingrediencie

  • Korpus
  • 200 g kukuričných lupienok,
  • 100 ml kokosového oleja,
  • 100 g strúhaného kokosu,
  • 100 g masla (odporúčame kešu maslo),
  • med alebo xylitol na osladenie.
  • Vrstva
  • 500 g odtučneného tvarohu,
  • 100 ml kokosového oleja,
  • 100 g masla (odporúčame kešu maslo),
  • 100 g kokosu, 3 PL citrónovej šťavy,
  • med alebo xylitol na dochutenie.
  • Vrstva
  • 1 mango, 200 ml vody,
  • agar – stužovač,
  • med alebo xylitol na dochutenie.

Postup prípravy

  1. Lupienky podrvíme v mixéri, pridáme kokos, roztopený kokosový olej, kešu maslo, xylitol, dobre premiešame a hmotu utlačíme na dno formy (forma s priemerom cca 24 cm). Tvaroh zmiešame s kokosom, pridáme roztopený kokosový olej s kešu maslom, dosladíme xylitolom a pridáme šťavu z citróna. Hmotu navrstvíme na korpus. Mango nakrájame na malé kúsky a dáme variť do hrnca s 200 ml vody. Po zmäknutí mango rozmixujeme dohladka, pridáme agar podľa návodu na použitie, dosladíme (ak je mango málo sladké) a nalejeme na 1. vrstvu. Cheesecake necháme stuhnúť v chladničke a podávame.

Autor receptu: Bc. Veronika Guľášová

1 porcia obsahuje:

  • Energia: 511 kcal
  • Bielkoviny: 15 gramov
  • Sacharidy: 26 gramov
  • Tuky: 37 gramov
  • Vláknina: 4 gramy

DOBRÚ CHUŤ!

Viac skvelých nápadov na chutné fit torty alebo iné zdravé recepty nájdeš na našej stránke FITLAVIA.

Komentáre

Mohlo by ťa tiež zaujímať