Úvod » Blog » Fit recepty » Krémová hrášková polievka, ktorú si zamilujete

Krémová hrášková polievka, ktorú si zamilujete

Petra Ondrašáková
kremova hraskova polievka

Za oknami to niektoré dni vyzerá poriadne divoko. V takomto počasí si naše telo žiada niečo teplé, čo nás zahreje a doplní energiu. Čo je lepšie než lahodná, krémová hrášková polievka, ktorej chuť sa bude rozplývať na jazyku? 🙂

Hrášok – zelený zázrak?

Hrášok je plný vlákniny, vitamínov B aj C. Pomáha udržiavať pevné kosti, dobrý zrak a chrániť pred vznikom Alzeihemerovej choroby.

Odporúčame radšej mrazený hrášok než z konzervy – má zvyčajne viac uchovaných živín.

Krémová hrášková polievka

V našom recepte je v hlavnej úlohe čerstvý (alebo mrazený) hrášok. Smotana na varenie dodá krémovú chuť a zasýti.  Ak máš radšej kyslejšie polievky, môžeš sladkú smotanu na varenie vymeniť za kyslú.

Krémová hrášková polievka, Krémová hrášková polievka, ktorú si zamilujete

Krémová hrášková polievka

Vytlačiť
Počet porcií: 4 Čas prípravy: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 3.7/5
( 47 x hodnotené )

Ingrediencie

  • 1 zemiak,
  • 1 cibuľu,
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • ,400 g mrazeného hrášku,
  • 1 PL masla,
  • 100 ml smotany na varenie.

Postup prípravy

  1. Cibuľu nakrájame najemno a opražíme dozlatiska na roztopenom masle. Keď je takmer hotová pridáme pretlačený cesnak, zalejeme polovicou vývaru a tiež nadrobno nakrájaný zemiak.
  2. Varíme, kým zemiak nezmäkne. Následne pridáme zvyšný vývar, hrášok a privedieme k varu.
  3. Zmixujeme dohladka a primiešame smotanu.
  4. V prípade potreby dochutíme soľou a korením. Podávame s balzamikovým krémom navrchu.

Ak sa ti recept na túto krémovú hráškovú polievku páči, zdieľaj ho so svojimi priateľmi. Nabudúce môžeš vykúšať napríklad mrkvovú.

Komentáre

Mohlo by ťa tiež zaujímať