Za oknami to niektoré dni vyzerá poriadne divoko. V takomto počasí si naše telo žiada niečo teplé, čo nás zahreje a doplní energiu. Čo je lepšie než lahodná, krémová hrášková polievka, ktorej chuť sa bude rozplývať na jazyku? 🙂
Hrášok – zelený zázrak?
Hrášok je plný vlákniny, vitamínov B aj C. Pomáha udržiavať pevné kosti, dobrý zrak a chrániť pred vznikom Alzeihemerovej choroby.
Odporúčame radšej mrazený hrášok než z konzervy – má zvyčajne viac uchovaných živín.
Krémová hrášková polievka
V našom recepte je v hlavnej úlohe čerstvý (alebo mrazený) hrášok. Smotana na varenie dodá krémovú chuť a zasýti. Ak máš radšej kyslejšie polievky, môžeš sladkú smotanu na varenie vymeniť za kyslú.
Ingrediencie
Postup prípravy
Ak sa ti recept na túto krémovú hráškovú polievku páči, zdieľaj ho so svojimi priateľmi. Nabudúce môžeš vykúšať napríklad mrkvovú.