V prípade, že sa nevieš donútiť dostať do svojho jedálnička zeleninu tento recept je pre teba ako stvorený. Zameniť obyčajné špagety za tie tekvicové nie je vôbec náročné. Či už si vegetariánka alebo mäsožravec tekvicové špagety ti budú určite chutiť. Ak si ešte o špagetovej tekvici nepočula nebuď smutná, býva bežne dostupná v ktoromkoľvek supermarkete. V prípade, že si milovníčka špagiet môžes vyskúšať aj náš recept na cuketové špagety alebo cviklové špagety.
Prečo prívlastok špagetová?
Vysvetlenie je jednoduché. Prívlastok špagetová dostala práve preto, že po tepelnej úprave sa vnútro tejto tekvice rozpadne na vlákna, ktoré nápadne pripomínajú špagety. Tak ako sú výborné tekvicové špagety, je vhodná aj na zapekanie a plnenie. Chuť sa nemení a ostáva stále perfektná.
Tekvicové špagety
Zamenením obyčajných špagiet za tekvicové získaš okrem skvelej chuti aj mnoho benefitov pre tvoje zdravie a telo. 100 g tekvice obsahuje 26 kalórií, 0,1 g tukov, 7 g sacharidov, 0,5 g vlákniny a 1 g bielkovín. Dužina z tekvice je bohatá na vodu aj vlákninu a preto podporuje trávenie. V tekvici sa nachádza množstvo karotenoidov, ako je betakarotén, ktorý je skvelý pre pokožku. Tekvicové špagety by mali do svojho jedálnička pridať aj tehotné ženy, pretože obsahuje kyselinu listovú, vitamín A, zinok i bielkoviny, ktoré podporujú narastajúce potreby dieťaťa. Chránia budúcu mamičku aj plod. Ďalšou výhodou tekvice je, že má vysoký obsah draslíka, vitamínu C a vlákniny, ktoré sú spojené so srdcovými výhodami. Tekvica vyplavuje z organizmu škodliviny, reguluje hospodárenie organizmu s vodou a pomáha zmenšovať tukové vankúšik, aj preto by si sa mala s tekvicou v kuchyni kamarátiť. V neposlednom rade sú tekvicové špagety plné živín, ktoré posilňujú imunitu. Majú vysoký obsah betakaroténu, ktorý sa v tele mení na vitamín A, ktorý posilňuje imunitný systém a pomáha v boji proti infekciám.
Autor receptu: low_carb_s_andie
Výživové hodnoty na 2 porcie:
Energia: 744 kcal
Sacharidy: 112 gramov
Bielkoviny: 36 gramov
Tuky: 17 gramov
Vláknina: 5 gramov
Ingrediencie
Postup prípravy