Úvod » Blog » Fit recepty » Červená šošovica so zeleninou na indický spôsob

Červená šošovica so zeleninou na indický spôsob

Petra Ondrašáková
červená šošovica

V hlavnej úlohe červená šošovica

Jednoduché jedlo na prípravu, ktoré má nádych indickej kuchyne. Tento recept z červenej šošovice je nutrične veľmi bohatý. Červená šošovica totižto obsahuje veľa bielkovín, vlákniny a minerálov (najmä kyselinu listovú, železo, draslík, fosfor, meď, mangán, ale aj vitamín B1, B6).

Podľa štúdie červená šošovica pomáha chrániť pred srdcovo-cievnymi chorobami, zlepšuje trávenie a pomáha chrániť aj pred diabetom (cukrovkou).

Tento recept z červenej šošovice najlepšie chutí s basmati / jasmínovou ryžou. Na zohriatie môžeš vyskúšať aj túto rýchlu mrkvovú polievočku.

červená šošovica, Červená šošovica so zeleninou na indický spôsob

Červená šošovica so zeleninou na indický spôsob

Vytlačiť
Počet porcií: 2 Čas prípravy:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 3.3/5
( 12 x hodnotené )

Ingrediencie

  • 1⁄2 cibule,
  • 1⁄2 šálky červenej šošovice,
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • 1 paradajka,
  • 1 menšia mrkva,
  • 1 cm nastrúhaného zázvoru,
  • 1 ČL kari pasty,
  • čili, korenie, soľ, paprika a rasca na dochutenie.

Postup prípravy

1. Šošovicu premyte a nechajte vo vode namočenú 15-20 minút.

2. Do hrnca dáme šošovicu, nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, nastrúhaný zázvor, nakrájanú paradajku, nastrúhanú mrkvu, zalejeme vodou (300-500 ml podľa toho či chcete mať polievku alebo hlavné jedlo s ryžou).

3. Varíme na stredne silnom ohni 20-30 minút, kým šošovica nezmäkne a potom dochutíme.

Komentáre

Mohlo by ťa tiež zaujímať