Hľadáš recept na niečo sladké, na čom si pochutnáš pri káve alebo čaji? Tieto fit sušienky musíš vyskúšať. Okrem toho, že budú chutiť tebe, môžeš ich dopriať aj svojim ratlestiam pobehujúcim po dome (ak ti ešte po dome nik nebehá nevadí, viac ostane pre teba 🙂 ). Tieto sušienky sú totiž vhodné aj pre deti už od 1 roka.
Kokosová múka fit sušienky zvláčni a dodá im lahodnú chuť
Fit sušienky z kokosovej múky a ty sa pýtaš, aká je to kokosová múka? Trochu ti priblížime o čo ide. Je to výživná a bezlepková alternatíva bežnej pšeničnej múky, ktorá neobsahuje žiadne z bežných alergénov. Ďalším plusom je, že má veľmi nízky obsah cukrov, sacharidov a kalórií.
Kokosová múka zlepšuje trávenie a má nízky glykemický index, vďaka čomu je obľúbená medzi diabetikmi. Je bohatá na vlákninu, proteíny a množstvo ďalších živín potrebných pre správne fungovanie ľudského tela. Podporuje a zlepšuje správne fungovanie metabolizmu.
Kokosovú múku možno využiť tak ako v sladkých aj v slaných receptoch. Je nesladená a má jemnú chuť a vôňu kokosu. Oživ svoje recepty o chuť a vôňu kokosu s kokosovou múkou a tiež začni v kuchyni používať kokosový olej, ktorý má podobne ako kokosová múka množstvo blahodárnych účinkov na tvoje telo.
Fit sušienky s neodolateľnou kombináciou kvalitnej čokolády a sušených brusníc
Vďaka 90% čokoláde budú fit sušienky neodolateľne voňať a dodá im vláčnosť. Viaceré štúdie potvrdili, že konzumácia tmavej čokolády vedie k zníženiu krvného tlaku a k lepšej funkcii ciev. Má protizápalové a antioxidačné účinky, pozitívne vplýva na zdravie srdca a ciev, zlepšuje pamäť a činnosť mozgu a v neposlednom rade zlepšuje náladu.
Sušené brusnice, ktoré tieto fit sušienky obsahujú, chránia srdce a pomáhajú bojovať proti zápalu močových ciest, podporujú činnosť tráviacich enzýmov a pečene. Sú dobrým zdrojom vápnika pre tvoje kosti a tiež posilňujú imunitu.
Autor receptu: Kateřina Hicl
Výživové hodnoty na 1 porciu (recept obsahuje 4):
Energia: 203 kcal
Sacharidy: 24 gramov
Bielkoviny: 5 gramov
Tuky: 8 gramov
Vláknina: 9,5 g
Ingrediencie
Postup prípravy