Nemáš čas, aby si varila každý deň? Tieto hovädzie mäsové guličky si môžeš urobiť aj do zásoby a dať zamraziť. A čo je jednoduchšie a rýchlejšie, ako vybrať pripravené guličky z mrazničky a nechať ich rozmraziť?
Ďalšia ich výhoda je, že ich nemusíš pripraviť len s omáčkou. Môžeš ich dať napríklad do wrapu so zeleninou alebo ako 5spestrenie do šalátu.
Hovädzie mäsové guličky dodajú bielkoviny aj železo
Hovädzie mäso obsahuje kvalitné belkoviny, ktoré pomáhajú budovať svalovú hmotu. Má skvelý pomer esenciálnych aminokyselín, obsahuje vitamíny B6 a B12, nasýtené tuky, železo a kreatín.
Bielkoviny sú nevyhnutné na stavbu svalovej hmoty a práve hovädzie mäso obsahuje bielkoviny s vysokou biologickou hodnotou. Vitamíny B6 a B12 prispievajú k správnej tvorbe červených krviniek a fungovaniu imunitného systému.
Autor receptu: Monika Vavrečková
Výživové hodnoty: na 23 guličiek (cca 3-4 porcie)
Energia: 127 kcal
Sacharidy: 34 gramov
Bielkoviny: 128 gramov
Tuky: 68 gramov
Ingrediencie
Postup prípravy