Úvod » Blog » Fit recepty » Kinder pingui – recept na zdravšiu verziu obľúbenej detskej maškrty

Kinder pingui – recept na zdravšiu verziu obľúbenej detskej maškrty

maria grossova
kinder pingui

Zdravšia verzia kinder pingui patrí medzi obľúbené sladkosti detí aj dospelých. Jeho sviežu chuť má rád hádam každý.

Zdravá strava je súčasťou životného štýlu, no spestrenie jedálnička určite nesmie chýbať. Keď sa povie zdravý jedálniček, mnoho z nás si predstaví iba zeleninový tanier a kuracie mäso. Vôbec to tak nemusí vyzerať a aj zdravá strava vie ponúknuť pestré jedlá. Aj tie, ktoré na prvý pohľad môžu vyzerať ako porušenie takéhoto životného štýlu, vieš pripraviť v zdravej verzii. Na tomto recepte na kinder pingui ti to ukážeme.

Kokosový cukor obsahuje vitamíny aj minerály, no pre bežnú spotrebu je to zanedbateľné množstvo. My ho máme radi kvôli jeho karamelovej chuti.

Hľadáš zdravšiu náhradu bieleho cukru v kuchyni? Alternatívam bieleho cukru sme sa venovali v tomto článku.

Kokosový cukor má nízky glykemický index. Vďačí za to obsahu vlákniny zvanej inulín, ktorá zabezpečuje pomalšie vstrebávanie a udržuje stabilnú hladinu cukru v krvi. Obsahuje minerály ako železo, zinok, vápnik a draslík. Čo je jeho ďalšia výhoda oproti bielemu cukru, ktorý neobsahuje žiadnu telu prospešnú látku, len kalórie. Na druhej strane – ak máš doma iba biely cukor, môžeš v recepte použiť aj ten.

kinder pingui, Kinder pingui – recept na zdravšiu verziu obľúbenej detskej maškrty

Kokosový cukor má príjemnú karamelovú chuť, ktorá pripomína chuť hnedého trstinového cukru. Oproti klasickému bielemu cukru je menej sladký.

Skyr je výbornou alternatívou jogurtu a bielkovinovou bombou

Skyr je mliečny výrobok, ktorý obsahuje veľké množstvo proteínov. Pravý skyr má jednoduché zloženie. Tvorí ho iba mlieko a mliečne kultúry. Potraviny ako skyr odporúčajú odborníci konzumovať už od detstva.

Bielkoviny v skyre podporujú pocit sýtosti. Je bohatý na vápnik, ktorý je v tele uložený v kostnej hmote a zubnom tkanive. Vápnik spolu s fosforom udržuje kostnú hmotu silnú a hustú.

Čokoláda: môže byť pre naše zdravie prospešná?

Treba si uvedomiť, že nie všetky druhy čokolády sú pre nás rovnako dobré. Biela alebo mliečna čokoláda obsahuje oveľa viac cukru a o zdravotných benefitoch nemôže byť reč. Ako je to s horkou čokoládou?

kinder pingui, Kinder pingui – recept na zdravšiu verziu obľúbenej detskej maškrty

Vďaka svojmu zloženiu má horká viac percentná čokoláda preukázané viaceré zdravotné benefity: antioxidačné účinky, ochrana bunkovej membrány a DNA, protizápalové účinky, pozitívne vplývajú na zdravie srdca a ciev, podporuje rast črevnej mikroflóry, zlepšuje trávenie, zlepšuje pamäť a činnosť mozgu, zlepšuje náladu.

Aj ty si rada dopraješ niečo sladké bez výčitiek? Tak potom skús napríklad čokoládové košíčky z kvalitnej čokolády, fitness štrúdľu s jablkami alebo fit sušienky z kokosovej múky.

Autor receptu: Fitsandrus 

Kinder pingui : výživové hodnoty na 1 ks:

Energia: 218 kcal

Sacharidy: 10 gramov

Bielkoviny:  10 gramov

Tuky: 15 gramov

Vláknina:  3 gramy

kinder pingui, Kinder pingui – recept na zdravšiu verziu obľúbenej detskej maškrty

Kinder pingui - zdravšia verzia

Vytlačiť
Počet porcií: 8 Čas prípravy:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 x hodnotené )

Ingrediencie

  • KORPUS
  • 3 vajcia
  • 2 PL kakaa
  • 1 ČL kypriaceho prášku
  • 2 PL kokosového cukru .
  • KRÉMOVÁ PLNKA
  • 140 g biely skyr
  • Kokosový krém - oddelená tuhá časť
  • 250 g mäkkého odtučneného tvarohu
  • 3 PL medu
  • želatína ½ sáčka
  • ČOKOLÁDOVÁ PLNKA
  • 100 g tmavá čokoláda (aspon 70%)
  • 2 PL kokosového oleja
  • 1 PL mlieka
  • POLEVA
  • 50 g tmavá čokoláda (aspon 70%)
  • 3 PL kokosového oleja

Postup prípravy

  1. V dvoch miskách vyšľaháme samostatne žĺtka s medom a zvlásť bielka so štipkou soli a tie pridáme k žĺtkam a jemne premiešame.
  2. Vylejeme zmes na plech na vystlaným papierom na pečenie rozmeru cca 30 cm x 20 cm.
  3. Pečieme 10 minút pri 180 C.
  4. Vo väčšej miske zmiešame všetky ingrediencie na krém a vyšľaháme ručným mixérom.
  5. Podľa návodu si pripravíme želatínu a vmiešame do vyšľahaného krému.
  6. Upečené cesto prekrojíme na 2 polovice a na jednu nanesieme ½ krému a dáme do mrazničky.
  7. Na vodnom kúpeli si pripravíme čokoládovú plnku a vylejeme ju na stuhnutý krém.
  8. Čokoládovú plnku necháme chvíľkú stuhnúť a nanesieme 2/2 krému a prekryjeme časťou cesta.
  9. Vložíme do mrazničky na 2 hodiny a následne orežeme okraje, narežeme rezy a stierkou potrieme čokoládovou polevou, ktorú si prípravíme taktiež na vodnom kúpeli.
  10. Skladujeme v chladničke.

Komentáre

Mohlo by ťa tiež zaujímať