Hovorí sa, že polievka by nemala v našom jedálničku chýbať ani jeden deň. Polievka zasýti, zahreje a táto je aj zdravá. Do polievky môžeme nenápadne zamaskovať aj nepopulárnu zeleninu a urobiť tak chutnú zeleninovú bombu. Dnes nás čaká táto neodolateľná krémová brokolicová polievka – tak, ako ju poznáš z detstva, no predsa zdravšia.
Krémová brokolicová polievka – veľa vitamínov, minerálov a chuti
Brokolica je nabitá širokým spektrom vitamínov, minerálov, vlákniny a ďalších živín. Varená brokolica je výborným zdrojom vitamínu C. Antioxidanty v brokolici ti pomôžu držať si dobré zdravie. Obsahuje bioaktívne látky, ktoré pomáhajú znižovať zápaly v našom tele a tiež môže chrániť pred určitými typmi rakoviny.
Konzumácia brokolice môže podporiť lepšiu kontrolu hladiny cukru v krvi u ľudí s cukrovkou. Brokolica je bohatá na vlákninu a vďaka tomu podporuje trávenie. Mnoho živín v brokolici podporuje zdravie kostí.
Autor receptu: Jana Krátka
Výživové hodnoty na 1 porciu:
Energia: 486 kcal
Sacharidy: 56 gramov
Bielkoviny: 17 gramov
Tuky: 23 gramov
Vláknina: 6 gramov

Ingrediencie
- 500 g brokolice
- 2 zemiaky
- 2 PL masla
- 1 veľká cibuľa
- 1,5 l zeleninového vývaru
- 200 g smotany
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ, čierne korenie
Postup prípravy
- Najskôr nakrájame cibuľu a brokolicu na ružičky.
- Na masle upražíme nakrájanú cibuľu a zalejeme vývarom.
- Pridáme na kocky nakrájané zemiaky a necháme variť.
- Brokolicu varíme do polomäkka.
- Uvarenú brokolicu pridáme do hrnca ku zemiakom, pridáme smotanu a všetko tyčovým mixérom rozmixujeme
- Pridáme prelisovaný cesnak a dochutíme soľou a čiernym korením.