Úvod » Blog » Fit recepty » Makový cheesecake s lahodným maslovým základom

Makový cheesecake s lahodným maslovým základom

Petra Ondrašáková
Makový cheesecake

Ak hľadáš recept na jednoduchý a nadýchaný fit koláč, tento makový cheesecake si zamiluješ. Kombinácia maslového základu, krémovej makovej plnky a sviežich malín (poprípade čerešní) je nebíčko pre chuťové poháriky.

Mak – čierne zlato

Niektorí ho nazývajú aj „kaviárom chudobných“. A oprávnene. Mak obsahuje obrovské množstvo nutrične hodnotných látok. 

Mak je výborným zdrojom vápnika

I keď vstrebateľnosť vápnika z rastlinných zdrojov (medzi ktoré radíme aj mak) je nižšia, než z mliečnych výrobkov, vysoký obsah vápniku v maku z neho robí nezanedbateľný potravinový zdroj. Vápnik je dôležitý pre silné kosti a zdravé zuby. Takisto je nevyhnutný pre správnu činnosť svalov aj nervovej sústavy. Poriadnu dávku maku ti dodá aj náš makový cheesecake – na tebe už len ostane, aby z neho niečo ostalo aj pre návštevu 🙂 

Ak rada pripravuješ sladké fit recepty, vyskúšaj tiež tento nepečený cheesecake.

Makový cheesecake, Makový cheesecake s lahodným maslovým základom

Makový cheesecake

Vytlačiť
Počet porcií: 6-8 Čas prípravy:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 4.7/5
( 6 x hodnotené )

Ingrediencie

  • Na korpus:
  • 200 g sušienok,
  • 100 g masla.
  • Na plnku:
  • 500 g tvarohu,
  • 1 kyslá smotana,
  • 1 nátierkové maslo,
  • 2 vajíčka,
  • 1 PL vanilkového cukru,
  • nastrúhaná kôra z 1/2 citrónu,
  • 1 PL citrónovej šťavy,
  • 5-8 PL maku,
  • cukor na dosladenie.
  • Na ozdobenie:
  • 200-300 g malín.

Postup prípravy

  1. Sušienky podrvíme v mixéri a zmiešame s roztopeným maslom.
  2. Vymiešame do hladka tvaroh, smotanu, mak, nátierkové maslo, citrónovú šťavu a kôru.
  3. Dochutíme podľa preferencií cukrom/vanilkovým cukrom. 
  4. Dáme piecť do prehriatej rúry na 180 stupňov na 40-50 minút (na spod rúry umiestnime plech s vodou na vyparovanie, cheesecake bude nadýchanejší).
  5. Vrch ozdobíme malinami.

Komentáre

Mohlo by ťa tiež zaujímať