Úvod » Blog » Zdravie » Netradičné torty: Pozri sa na netradičné torty, ktoré ťa uchvátia na prvý pohľad!

Netradičné torty: Pozri sa na netradičné torty, ktoré ťa uchvátia na prvý pohľad!

maria grossova
netradičné torty

V článku nájdeš netradičné torty, ktoré sú fit a bez cukru. Ideálne na leto. Na pohľad sú neodolateľné, preto sa hodia aj na slávnostné príležitosti, na ktorých väčšina z nás zhreší jedlom. To sa ti už nemusí stať, ak pripravíš jednu z týchto chuťovo fantastických tort.

Tvarohová letná torta

netradičné torty, Netradičné torty: Pozri sa na netradičné torty, ktoré ťa uchvátia na prvý pohľad!

Ani ty nemáš v lete chuť na hutné a presladené koláče? Túto sviežu tvarohovú tortu si zamiluješ. Do cesta nejde žiadna múka, iba ovsené vločky a sušené datle, ktoré korpus prirodzene osladia. Celý koláč obsahuje minimum cukru, keďže plnka je prirodzene sladká od proteínu.

Autor receptu: Kristína Kalínková

Ingrediencie do tvarohovej torty:

Korpus:

  • 200 g ovsených vločiek
  • 100 g datlí bez kôstok

Plnka:

  • 250 g jemného tvarohu
  • 250 g hrudkovitého tvarohu
  • 30 g čokoládového proteínu (30 g)
  • 1 vanilkový struk
  • 1 bielok

Poleva:

  • 1 balenie priehľadnej želatíny
  • ovocie podľa chuti

Postup:

  1. Datle a vločky rozmixujeme a natlačíme na dno formy na pečenie. Dáme piecť na 175 °C, kým spravíme plnku.
  2. Zmiešame tvarohy s proteínom a pridáme vnútro vanilkového struku a vaječný bielok.
  3. Korpus vyberieme z rúry, pridáme plnku a pečieme ešte 15 minút.
  4. Koláč vyberieme a necháme vychladiť.
  5. Na vrch dáme ovocie a zalejeme želatínou, ktorú pripravíme podľa návodu.

Čas prípravy: 40 min / 8 porcií

1 porcia obsahuje:

  • Energia: 193 kcal/817 kJ
  • Bielkoviny: 18 gramov
  • Sacharidy: 29 gramov
  • Tuky: 3 gramy
  • Vláknina: 3 gramy

Tekvicový cheesecake

netradičné torty, Netradičné torty: Pozri sa na netradičné torty, ktoré ťa uchvátia na prvý pohľad!

Medzi netradičné torty patrí aj náš cheescake. Tento obľúbený druh torty je zložený prevažne z tvarohu, preto sa hodí aj do zdravej fitness kuchyne. Podľa toho, ako ho ochutíš, môžeš ho pripraviť na sto spôsobov a chutí.

Autor receptu: Mgr. Zuzana Líšková

Ingrediencie tekvicového cheesecake-u:

  • 600 g tekvice hokkaido
  • 750 g jemného tvarohu
  • 250 g bieleho jogurt
  • 10 PL medu alebo agávového sirupu
  • 1 ČL perníkového korenia
  • 5 vajec
  • 50 g kokosového oleja
  • 200 g raňajkovej granoly alebo keksov sladených jablkovou šťavou

Postup:

  1. Tekvicu hokkaido varíme približne 20 minút do zmäknutia a vymixujeme na pyré.
  2. Granolu alebo keksy vymixujeme najemno, pridáme roztopený kokosový olej a premiešame.
  3. Okrúhlu formu s priemerom 26 cm vystelieme papierom na pečenie a kraje vytrieme kokosovým olejom.
  4. Mixované keksy natlačíme na dno formy a dáme piecť na 10 minút do vyhriatej rúry na 180 °C. Vyberieme a chvíľku necháme vychladnúť.
  5. Vo veľkej mise zmiešame tvaroh, jogurt, vychladnuté tekvicové pyré, perníkové korenie, med a vajíčka.
  6. Masu nalejeme na predpečené cesto.
  7. Pečieme 60 – 70 minút na 150 °C. Keď sú okraje koláča žlté, koláč je hotový.
  8. Vypneme rúru, ale koláč necháme vnútri približne 60 minút vychladnúť. Potom ho preložíme do chladničky na cca 3 – 4 hodiny.
  9. Na záver koláč posypeme opečenými tekvicovými semiačkami alebo orechmi (prípadne podrvenými keksami). Môžeme jemne pokvapkať medom.

Čas prípravy: 90 min / 8 porcií

1 porcia obsahuje:

  • Energia: 344 kcal/1448 kJ
  • Bielkoviny: 22 gramov
  • Sacharidy: 37 gramov
  • Tuky: 17 gramov
  • Vláknina: 3 gramy

Šťavnatá torta s pudingovou plnkou

netradičné torty, Netradičné torty: Pozri sa na netradičné torty, ktoré ťa uchvátia na prvý pohľad!

Vyskúšaj namiesto klasickej torty túto fit šťavnatú, v ktorej je ako plnka použitý vanilkový puding s tvarohom. Vďaka tomu sa znížil obsah tukov a zvýšilo množstvo bielkovín. Ak doma nemáš arašidovú alebo ryžovú múku, môžeš si korpus pripraviť aj s použitím klasickej pšeničnej múky.

Autor receptu: Romana Henželová

netradičné torty, Netradičné torty: Pozri sa na netradičné torty, ktoré ťa uchvátia na prvý pohľad!
Vytlačiť
Počet porcií: 5 Čas prípravy:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 x hodnotené )

Ingrediencie

  • Korpus:
  • 1 banán
  • 3 vajcia
  • 70 g kokosového sirupu alebo iného sladidla (medu stačí menej)
  • 20 g arašidovej múky (akékoľvek mleté orechy alebo sa dá nahradiť múkou)
  • 70 g ryžovej múky
  • 25 g kávovinového nápoja (inka, caro)
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 60 g mletých ovsených vločiek
  • Plnka:
  • 300 ml mlieka
  • 1 vanilkový puding
  • 2 PL sypkého sladidla
  • 250 g jemného odtučneného tvarohu
  • 1 banán

Postup prípravy

  1. Popučený banán vymiešame so žĺtkami a ostatnými tekutými surovinami.
  2. Do tekutej zmesi primiešame sypké ingrediencie, na konci vyšľahaný sneh z bielkov a soli.
  3. Cesto nalejeme do okrúhlej formy s priemerom 18 cm a vystlanej papierom na pečenie. Pečieme približne 30 – 40 minút na 180 °C.
  4. Po vychladnutí korpus niťou alebo rýchlym kmitaním noža prerežeme na 3 rovnaké pozdĺžne časti.
  5. V malom hrnci uvaríme podľa návodu puding. Necháme chvíľu vychladnúť a pomaly primiešame tvaroh.
  6. Na cesto natrieme tenkú vrstvu pudingu, na to uložíme nakrájaný banán, znovu puding a zakryjeme korpusom. Toto vrstvenie ešte raz zopakujeme.
  7. Zvyšok pudingu natrieme v tenkej vrstve na vrchný korpus a posypeme kávovinovou zmesou (Inka, Caro), ktorá sa na pudingu rozpustí.

1 porcia obsahuje:

  • Energia: 342 kcal/1436 kJ
  • Bielkoviny: 18 gramov
  • Sacharidy: 57 gramov
  • Tuky: 9 gramov
  • Vláknina: 3 gramy

Tieto netradičné torty a mnoho ďalších iných a chutných receptov nájdeš v knihe Necukrím, chudnem, v ktorej 12 odborníkov spojilo svoje vedomosti, skúsenosti a obľúbené recepty, aby ti ukázali, ako si dopriať sladké bez toho, aby ťa tvoje chute ovládali.

Chutia ti torty a chcela by si ešte viac receptov? Na našom webe FITLAVIA nájdeš mnoho inšpirácie ako napríklad Maková torta alebo Nepečený cheescake.

Komentáre

Mohlo by ťa tiež zaujímať