Úvod » Blog » Fit recepty » Pečené avokádo s mozzarellou

Pečené avokádo s mozzarellou

maria grossova
pečené avokádo

Milovníci avokáda si prídu na svoje. Ak ho máš rada bez tepelnej úpravy, ale neskúšala si pečené avokádo, mala by si to napraviť. Určite to stojí za to. Recept na pečené avokádo s mozzarellou je rýchly, jednoduchý a je len z pár ingrediencií, ktoré vyčaria úžasný mix chutí.

Avokádo obsahuje zdravé mononenasýtené tuky

Veľké plus tohto ovocia spočíva v tom, že najväčšie zastúpenie majú zdravé tuky, ktoré neupchávajú cievy a nezvyšujú „zlý“ cholesterol. Obsahuje až 11 druhov vitamínov a množstvo minerálov.

pečené avokádo, Pečené avokádo s mozzarellou

Zrelé avokádo spoznáte tak, že je mierne mäkké, bez tmavých škvŕn a prasklín a pri jemnom zatlačení na šupku sa vráti späť.

Pečené avokádo obsahuje pre mozog zdravé omega-3 mastné kyseliny, ktoré spolu s vitamínom E pomáhajú aj pri prevencii Alzheimerovej choroby. Avokádo obsahuje antioxidant, ktorý chráni oči pred oxidačným stresom,  pred zlým zrakom, šedým zákalom a degeneráciou.

Avokádo má veľa polyfenolov a flavonoidov, ktoré pôsobia v tele protizápalovo.

Avokádo je nielenže zdravé, ale je tiež neuveriteľne chutné a dá sa kombinovať so všetkými druhmi potravín. Vyskúšaj napríklad avokádový puding alebo quinou s avokádom.

Mozzarella je bohatým zdrojom bielkovín

Prečo pečené avokádo spojiť s mozzarellou? Pretože mozzarella vyrobená z kvalitného mlieka obsahuje vyrovnaný pomer bielkovín a tukov, ktoré pomôžu zasýtiť na dlhšiu dobu a dodajú telu potrebné živiny.

pečené avokádo, Pečené avokádo s mozzarellou

Tento syr obsahuje veľké množstvo vitamínov a minerálov. Vďaka takémuto bohatému zloženiu si môžeš zlepšiť zdravie orgánov zraku aj kože.

Vajíčka

Vajcia patria medzi najvýživnejšie potraviny na planéte a obsahujú po troche z takmer každej živiny, ktorú ľudské telo potrebuje. 

pečené avokádo, Pečené avokádo s mozzarellou

Sú zdrojom bielkovín (1 vajíčko obsahuje 6 – 8 gramov) a sú bohaté na draslík, čo je dobré pre srdce a udržanie hladiny sodíka pod kontrolou. Tiež sú bohaté na biotín (vitamín B7), ktorý je dobrý pre produkovanie inzulínu. Majú nízky obsah kalórií a všestranné využitie v strave.

Pečené avokádo s mozzarellou

Autor receptu: Eat Your Fears

Výživové hodnoty na 1 porciu:

Energia: 480 kcal

Sacharidy: 18 gramov

Bielkoviny: 18 gramov

Tuky: 36 gramov

Vláknina:  8 gramov

pečené avokádo, Pečené avokádo s mozzarellou

Pečené avokádo

Vytlačiť
Počet porcií: 3 Čas prípravy:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 2 x hodnotené )

Ingrediencie

  • 3 väčšie avokáda
  • 125 g mozzarelly
  • 4 vajíčka
  • 30 g vlašských orechov
  • čierne korenie
  • soľ

Postup prípravy

  1. Avokádo prerežeme napoly, vydlabneme kôstku spolu s vnútrom avokáda.
  2. Avokádo v miske roztlačíme vidličkou, osolíme, okoreníme, pridáme nakrájanú mozzarellu, rozmiešané vajíčka a naplníme naspäť do šupky z avokáda.
  3. Pečieme na 180°C cca 35 minút.

Komentáre

Mohlo by ťa tiež zaujímať