Úvod » Blog » Fit recepty » Šošovicová polievka, ktorá naštartuje každý metabolizmus

Šošovicová polievka, ktorá naštartuje každý metabolizmus

maria grossova
šošovicová polievka

Šošovicová polievka obsahuje veľa vlákniny a tiež železo a horčík. Podporuje trávenie, urýchľuje metabolizmus, prečisťuje tráviaci trakt a pôsobí prevenčne proti rakovine.

Šošovicová polievka je zdrojom bielkovín

Šošovica patrí k strukovinám s najvyšším zastúpením rastlinných bielkovín. V našej verzii sme využili výlučne rastlinné ingrediencie nabité vitamínmi a minerálmi, takže je vhodná pre vegetariánov aj pre vegánov.

Šošovicová polievka nielen pre vegánov

Ak ti vegánstvo príliš nevonia, polievka bude skvelá napríklad s vajíčkom. Živočíšne bielkoviny vo vajíčku zlepšia využiteľnosť rastlinných bielkovín, zdravé tuky v žĺtku prispejú k pocitu nasýtenia.

Autor receptu: ING. VERONIKA GANDI

Veronika miluje nespracované potraviny a z našich stránok určite poznáš viaceré jej recepty. Naším ďalším favoritom sú tieto vyikajúce jablkové guličky, ktoré máš hotové za pár minút a zdravo zaženú chuť na sladké. 

šošovicová polievka, Šošovicová polievka, ktorá naštartuje každý metabolizmus

ŠOŠOVICOVÁ POLIEVKA KTORÁ NAŠTARTUJE KAŽDÝ METABOLIZMUS

Vytlačiť
Počet porcií: 2 Čas prípravy:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 x hodnotené )

Ingrediencie

  • 2 ČL kokosového oleja,
  • 1 malá červená cibuľa (jemne nakrájaná),
  • 1 stonka zeleru,
  • 4 strúčiky cesnaku,
  • 1 ČL zázvoru,
  • 1 ČL mletej rasce,
  • 1 bobkový list,
  • 2 šálky vody,
  • 1/2 ČL kurkumy,
  • 3/4 šálky nakrájaných paradajok,
  • 3/4 šálky červenej šošovice,
  • 1 šálka špenátu,
  • 1 PL citrónovej šťavy,
  • korenie, koriander a čili na dochutenie.

Postup prípravy

1. Rozohrejeme kokosový olej na panvici. Pridáme zeler a cibuľu. Varíme 5 – 10 minút, kým sa cibuľa opraží dozlatista. Pridáme cesnak, zázvor a miešame 1 minútu. Pridáme rascu, kurkumu, paradajky a premiešame. Prilejeme 2 šálky vody a šošovicu. Znížime teplotu a prikryjeme pokrývkou (čiastočne necháme panvicu odkrytú). Varíme 20 – 30 minút, až kým šošovica nebude mäkká. Primiešame špenát a citrónovú šťavu. Pridáme soľ, korenie a čili papričky. Nakoniec servírujeme a vrch posypeme koriandrom.

1 porcia obsahuje:

  • Energia: 197 kcal
  • Bielkoviny: 10 g
  • Tuky:  7 g
  • Sacharidy: 23 g
  • Vláknina:  3 g

Komentáre

Mohlo by ťa tiež zaujímať