Úvod » Blog » Fit recepty » Svieži nepečený kokosovo-mangový cheesecake

Svieži nepečený kokosovo-mangový cheesecake

Erika Zajacová
kokosovo-mangový cheesecakecake

Vonku sa otepľuje a kuchyňa si takisto žiada trochu osviežiť. Na dnes sme pre vás vybrali trochu exotický nepečený kokosovo-mangový cheesecake.

Kokosovo-mangový cheesecake si zamilujete

Kokos neobsahuje žiadny pridaný cholesterol, prospieva mozgu, pečeni aj tráveniu. Je vhodnou potravinou pri bezlepkovej strave – a jeho použitie ďaleko prekračuje múry kuchyne. Strúhaný kokos či kokosový olej – vo Fitlavii milujeme ich vôňu. Narozdiel od klasického Rafaello cheesecaku s kokosom sme zvolili trochu menej častú alternatívu – a oplatilo sa.

Autorka receptu: Bc. Veronika Guľášová

Nutričné hodnoty na 1 porciu:

Energia: 488 kcal

Bielkoviny: 15 gramov

Sacharidy: 26 gramov

Tuky: 36 gramov

Máš rada cheesecaky? Vyskúšaj aj náš ďalší nepečený – makový cheesecake s maslovým základom.

kokosovo-mangový cheesecake, Svieži nepečený kokosovo-mangový cheesecake

Svieži kokosovo-mangový cheesecake

Vytlačiť
Počet porcií: 12 Čas prípravy:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 4.3/5
( 4 x hodnotené )

Ingrediencie

  • Korpus
  • 200 g kukuričných lupienok,
  • 100 ml kokosového oleja,
  • 100 g strúhaného kokosu,
  • 100 g masla (odporúčame kešu maslo),
  • med alebo xylitol na osladenie.
  • 1. Vrstva
  • 500 g odtučneného tvarohu,
  • 100 ml kokosového oleja,
  • 100 g masla (odporúčame kešu maslo),
  • 100 g kokosu, 3 PL citrónovej šťavy,
  • med alebo xylitol na dochutenie.
  • 2. Vrstva
  • 1 mango, 200 ml vody,
  • agar – stužovač,
  • med alebo xylitol na dochutenie.

Postup prípravy

  1. Lupienky podrvíme v mixéri, pridáme kokos, roztopený kokosový olej, kešu maslo, xylitol, dobre premiešame a hmotu utlačíme na dno formy (forma s priemerom cca 24 cm).
  2. Tvaroh zmiešame s kokosom, pridáme roztopený kokosový olej s kešu maslom, dosladíme xylitolom a pridáme šťavu z citróna.
  3. Hmotu navrstvíme na korpus.
  4. Mango nakrájame na malé kúsky a dáme variť do hrnca s 200 ml vody. Po zmäknutí mango rozmixujeme dohladka, pridáme agar podľa návodu na použitie, dosladíme (ak je mango málo sladké) a nalejeme na 1. vrstvu.
  5. Cheesecake necháme stuhnúť v chladničke a podávame s úsmevom.
08

Komentáre

Mohlo by ťa tiež zaujímať