Úvod » Blog » Zdravie » TOP mozzarella recepty, ktoré môžeš vyskúšať aj ty

TOP mozzarella recepty, ktoré môžeš vyskúšať aj ty

maria grossova
mozzarella recepty

Mozzarella je biely syr, ktorý sa vyrába z byvolieho mlieka (tie, ktoré sú bežne dostupné v našich obchodoch sa väčšinou vyrábajú z kravského mlieka). Mozzarella recepty sú plné vitamínov, minerálov a iných látok – prospešných pre ľudské telo. Vďaka nim je možné zlepšiť zdravie orgánov, zraku aj kože.

MOZZARELLA RECEPTY

Mozzarella recepty obsahujú obrovské množstvo látok, ktoré sú rozpustné v tukoch, ktoré majú pozitívny vplyv na pohybový aparát človeka. Strava, ktorá obsahuje mozzarellu prináša rôzne výhody pre zdravie. Napríklad posilní kostru, stabilizuje krvný tlak, posilňuje imunitný systém, posilňuje nervový systém a dokonca rýchlejšie hojí poranenia a zlomeniny.

FAMÓZNY CAPRESE ŠALÁT S ČILI PAPRIČKAMI

Základom receptu je mozzarella. Oživená je tepelne upravenými čili papričkami. Práve čili papričky majú na svedomí zrýchlenie metabolizmu a tiež znižovanie hladiny krvného cukru.

mozzarella recepty, TOP mozzarella recepty, ktoré môžeš vyskúšať aj ty

Ingrediencie do mozzarella šalátu:

  • 250 g mozzarelly,
  • 250 g paradajky (cherry),
  • 15 lístkov čerstvej bazalky,
  • 2 PL olivového oleja (extra panenského),
  • 2 čili papričky (čerstvé alebo sušené).

Postup:

  1. Najskôr čili papričky prepichneme a krátko opečieme nasucho na panvici.
  1. Po tom, čo stmavnú, odstavíme ich z ohňa a na chvíľu prikryjeme – aby zmäkli. Mozzarellu nakrájame na malé kolieska a ukladáme na šalát striedavo s kolieskami paradajok a lístkami bazalky. Nakoniec vylepšíme tanier tenkými pásikmi čili papričiek. Smelo zalejeme olivovým olejom a posolíme.

1 porcia obsahuje:

  • Bielkoviny: 26 g
  • Tuky: 39 g
  • Sacharidy: 7 g
  • Energia: 503 kcal
  • Vláknina: 3 g

Autor receptu: Mgr. Martin Čupka

ZAPEKANÝ KARFIOL S KURACINOU A MOZZARELLOU

mozzarella recepty, TOP mozzarella recepty, ktoré môžeš vyskúšať aj ty

Ingrediencie do zapekaného karfiolu:

  • 1 karfiol,
  • 1 menšia cibuľa,
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • 200 g mozzarelly,
  • 200 g šampiňónov,
  • 1 vajíčko,
  • 50 ml paradajkového pyré,
  • 1 PL olivového oleja,
  • 200 g kuracích pŕs,
  • soľ a čierne korenie na dochutenie.

Postup:

  1. Ako prvé si cibuľu nakrájame a na panvici ju orestujeme. Keď začne chytať zlatistú farbu, pridáme pretlačený cesnak a nakrájanú kuracinu. Posolíme, okoreníme a miešame 5 minút. Následne pridáme nakrájané šampiňóny a premiešame ďalších 3 – 5 minút, kým nezmäknú. V ďalšom hrnci uvaríme karfiol, aby trošku zmäkol. Rozoberieme ho na malé ružičky a v zapekacej mise spolu zmiešame kuracinu so šampiňónmi, karfiolom, nastrúhaným syrom, pridáme paradajkové pyré a rozmiešané vajíčko. Posolíme, okoreníme a zapekáme pri 200 °C približne 20 minút.

1 porcia obsahuje:

  • Bielkoviny: 42 g
  • Tuky: 22 g
  • Sacharidy: 17 g
  • Energia: 488 kcal
  • Vláknina: 6 g

Autor receptu: PharmDr. Petra Ondrašáková

POHÁNKOVÉ KARÍ S MOZZARELLOU

Pohánka sa kedysi nazývala aj obilím chudobných, dnes patrí k obľúbených prílohám aj v drahších reštauráciách. Z prospešných látok vyniká obsahom rutínu a ten chráni cievy pred poškodením. Netradičná kombinácia s mozzarellou a karí korením príjemne podčiarkne orieškovú chuť pohánky a dodá kvalitné bielkoviny.

mozzarella recepty, TOP mozzarella recepty, ktoré môžeš vyskúšať aj ty

mozzarella recepty, TOP mozzarella recepty, ktoré môžeš vyskúšať aj ty

POHÁNKOVÉ KARÍ S MOZZARELL

Vytlačiť
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 x hodnotené )

Ingrediencie

  • ½ šálky lúpanej pohánky
  • 1 červená paprika
  • 1 mladá cibuľka
  • 125 g mozzarelly
  • 1 PL strúhaného parmezánu
  • 2 PL olivového oleja
  • karí a soľ podľa potreby

Postup prípravy

  1. Najskôr uvaríme pohánku domäkka.
  2. Na olivovom oleji restujeme mladú cibuľku a pridáme uvarenú pohánku. Potom osolíme, pridáme karí korenie. Toto korenie dodá jedlu výraznú a nezvyčajnú chuť.
  3. Všetko spolu opekáme, pridáme na malé kúsky pokrájanú červenú papriku. Ešte minútku podusíme a odstavíme z horúcej platne. Kvôli sladšej chuti môžeme pridať aj kukuricu.
  4. Nakoniec servírujeme s nakrájanou mozzarellou a nastrúhaným parmezánom. Navrch môžeme ešte pokrájať vňať z mladej cibuľky alebo pažítku.

1 porcia obsahuje:

  • Energia: 407 kcal
  • Bielkoviny: 20 g
  • Sacharidy: 36 g
  • Tuky: 15 g
  • Vláknina: 2 g

Autor receptu: Ing. Veronika Gandi

Komentáre

Mohlo by ťa tiež zaujímať