V hlavnej úlohe červená šošovica
Jednoduché jedlo na prípravu, ktoré má nádych indickej kuchyne. Tento recept z červenej šošovice je nutrične veľmi bohatý. Červená šošovica totižto obsahuje veľa bielkovín, vlákniny a minerálov (najmä kyselinu listovú, železo, draslík, fosfor, meď, mangán, ale aj vitamín B1, B6).
Podľa štúdie červená šošovica pomáha chrániť pred srdcovo-cievnymi chorobami, zlepšuje trávenie a pomáha chrániť aj pred diabetom (cukrovkou).
Tento recept z červenej šošovice najlepšie chutí s basmati / jasmínovou ryžou. Na zohriatie môžeš vyskúšať aj túto rýchlu mrkvovú polievočku.
1. Šošovicu premyte a nechajte vo vode namočenú 15-20 minút. 2. Do hrnca dáme šošovicu, nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, nastrúhaný zázvor, nakrájanú paradajku, nastrúhanú mrkvu, zalejeme vodou (300-500 ml podľa toho či chcete mať polievku alebo hlavné jedlo s ryžou). 3. Varíme na stredne silnom ohni 20-30 minút, kým šošovica nezmäkne a potom dochutíme.Ingrediencie
Postup prípravy