Či už sa príchod nového roka bude sláviť u teba doma alebo sa niekam chystáš, s týmto receptom určite budeš za hviezdu. Tento silvestrovský snack by nemal chýbať na žiadnom stole. Uvidíš, že pistáciové rožteky nebudeš chcieť nie len raz do roka.
Poznáš situáciu, keď máš celý balík pistácií a nevieš prestať s jedením, kým nie je prázdne vrecko? Myslím, že veľké percento (nielen) žiene to tak má. Ak sa ti dostanú do ruky pistácie, predtým ako sa do nich pustíš a neprestaneš, sprav si z nich múku. Tej skôr odoláš a je šanca, že si pripravíš aj tento skvelý silvestrovský snack. Určite to stojí za to.
Nevieš zohnať nesolené pistácie? Ľahká pomoc je opláchnuť ich vriacou vodou a nechať ich vysušiť na utierke.
Silvestrovský snack z pistáciovej múky
Ešte si nepočula o pistáciovej múke? Je to veľmi jednoduché. Rozmixuj pistácie na prah a máš pistáciovú múku.
Pistácie sú bohaté na vitamíny. Vitamín B je dôležitý pre zdravie nervovej sústavy a svalové tkaniny. Vitamíny A a E pomáhajú pri detoxikácii organizmu. Antioxidanty v pistáciách spomaľujú proces starnutia. Esenciálne aminokyseliny pomáhajú zlepšovať imunitný systém, zlepšujú náladu a obmedzujú chuť na jedlo.
Kokosové maslo zabezpečí lahodnú a jemnú chuť
Kokosový olej sa už nachádza vo väčšine domácností. O jeho využití a účinkoch sa píše veľa. Ale používaš v kuchyni aj kokosové maslo? Toto maslo sa vyrába pomletím dužiny do smotanovej konzistencie. Obsahuje približne 65 % oleja.
Kokosové maslo má plnšiu chuť aj vôňu, obsahuje vlákninu, bielkoviny, vitamíny aj minerály. Pomáha zlepšovať funkciu štítnej žľazy, upravuje hladinu cholesterolu v krvi a zlepšuje stav kŕčových žíl. Odstraňuje z pokožky odumreté bunky, redukuje jej začervenanie, vyhladzuje, podporuje hojenie rán a vyrážok.
Kokosové maslo je takmer univerzálne. Nahradí živočíšne tuky v kuchyni, môže pomôcť pri kožných ochoreniach.
Autor receptu: Juliana Fischerová
Silvestrovský snack: výživové hodnoty na celý plech:
Energia: 1835 kcal
Sacharidy: 152 gramov
Bielkoviny: 33 gramov
Tuky: 120 gramov
Vláknina: 21 gramov
Ingrediencie
Postup prípravy