Ak ti doma chýbajú vajcia, ale za to máš v špajzi kešu orechy, čokoládu a v chladničke tvaroh, grécky jogurt a mandľové maslo tak dokážeš vyčarovať tento dokonalý koláč Kinder Bueno a to dokonca bez pečenia. Ak ti niektoré ingrediencie chýbajú určite ich doplň a skús tento recept. Nepochybne ho budeš opakovať viac krát, lebo je „prudko návykový“.
Koláč bez vajec s chuťou Kinder Bueno
Tento koláč môžeš pripraviť na plechu, pokrájať na kocky a podávať ako silvestrovský snack alebo si ho môžeš pripraviť do tortovej formy a potešiť ním niekoho na narodeniny alebo len tak z lásky. Nájdeš v ňom veľké množstvo prospešných látok pre organizmus a to nie je jediný benefit tohto koláčika. Má menej kalórií ako keby si mala zjesť Kinder Bueno z obchodu a to tiež nejednu z nás určite poteší 🙂
Kešu orechy
Tvoria základ tohto koláča. V kešu orieškoch nájdeš tuk, bielkoviny, sacharidy, vodu, železo, fosfor, zinok, meď, mangán i kyselinu listovú. Sú bohaté aj na vitamín C.
Kešu orechy majú pozitívne účinky na naše telo naprieč celým organizmom. Aj napriek tomu, že polovicu ich zloženia tvoria tuky, môžu pomôcť pri chudnutí tým, že vďaka vláknine a tukom zasýtia na dlhší čas. Zároveň bránia vzniku žlčových kameňov a vedecké štúdie potvrdili, že môžu znížiť riziko vzniku rakoviny zažívacieho traktu. Poskytujú pomoc pri metabolických poruchách, pretože normalizujú hladinu cholesterolu v krvi a zabraňujú vzniku krvných zrazenín. Navyše, sú dobré pre posilnenie nervového systému.
Autor receptu: Mgr. Veronika Cimbaľák
Ingrediencie
- 1.vrstva
- 1 balenie diabetických piškót bez cukru (250 g)
- 2 PL holandského kakaa
- 150 ml kokosového oleja
- 30 g čokoládového izolátu
- sladidlo podľa chuti – xylitol, erythritol...
- 4 PL kešu masla
- 2. vrstva
- 500 g odtučneného jemného tvarohu
- 40 g vanilkového proteínu
- 150 ml kokosového oleja
- 150 g kešu masla
- 1 grécky jogurt Milko
- sladidlo podľa chuti
- 3. vrstva
- 1 balenie 70% horkej čokolády
- 100 ml kokosového oleja
- 50 g mandľového masla smooth
Postup prípravy
1. vrstva
- Piškóty rozmixujeme na prach, pridáme holandské kakao, proteínový izolát a sladidlo.
- Kokosový olej roztopíme a následne v ňom rozpustíme kešu maslo.
- Mokrú zmes následne vlejeme do suchej, dobre premiešame a zmes natlačíme na dno okrúhlej formy s priemerom 23 cm.
2. vrstva
- Kokosový olej zahrejeme, následne v ňom rozpustíme kešu maslo a primiešame k zvyšným ingredienciám.
- Všetko spolu vymixujeme tyčovým mixérom a následnej dáme schladiť do chladničky aspoň na 5 hodín.
3. vrstva
- Kokosový olej roztopíme spolu s mandľovým maslom, pridáme horkú čokoládu a následne vylejeme na cheesecake.
- Na záver nasekáme 50 g mandlí alebo lieskových orieškov, posypeme nimi cheesecake a dáme zachladiť aspoň na 2 hodiny do chladničky.
Nutričné hodnoty na 1 porciu:
- Energia: 536 kcal
- Bielkoviny: 18 g
- Sacharidy: 25 g
- Tuky: 48 g
Oslovil ťa tento recept? Tu nájdeš naše ďalšie recepty: RECEPTY FITLAVIA.
Ak si aj ty rada prelistuješ knihu plnú dobrých nápadov na recepty potom siahni po knihe Necukrím, chudnem, ktorá je plná sladkých receptov bez cukru. Kniha Zdravo jem aj šetriť viem, je kniha plná cenovo dostupných a zdravých receptov. NOVINKA z našej dielne je kniha Kulinársky trojlístok, kde nájdeš 104 zdravých, lacných a rýchlych receptov. Máš z čoho vyberať