Prečo je avokádo výnimočné?
Obsahuje zdravé tuky
Avokádo síce radíme medzi zeleninu, no kvôli vysokému obsahu tukov ho nemôžeme zjesť za misu – ako napríklad uhoriek 🙂 Aj napriek tomu sa však oplatí zaradiť ho do vášho pravidelného jedálnička. Avokádo obsahuje najmä mononenasýtené mastné kyseliny, ktoré sú dôležité v prevencii srdcovo – cievnych ochorení.
Má všestranné využitie
Avokádo je svojimi vlastnosťami vhodné pre studenú aj teplú kuchyňu. Môžete ho pripraviť na slano aj na sladko. Keď ho pridáte k zeleninovému šalátu alebo chudému mäsu, zasýti a poskytne potrebnú porciu vlákniny. V spojení s kakaom alebo ovocím zaženie chuť na sladké a vďaka obsahu tukov „oklame“ žalúdok – pri troche fantázie budete mať naozaj pocit, že ste si dopriali tabuľku čokolády.
Ideálne na párty
Zdravé a raw sladké potešenie. Tieto avokádové dobrôtky obsahujú zdravé tuky a iba tie najzdravšie ingrediencie.
Potešíš nimi každú navštevu, no taktiež sú super ako desiata či len tak – ako zdravá sladkosť :). Ak máš rada sladké, vyskúšaj tiež napríklad mrkvovo-tekvicový puding.
Spodná vrstva: 1. Orechy si namočíme na noc do vody. Umyjeme ich, vysušíme a s ostatnými surovinami (okrem banánu) rozmixujeme. 2. Zmes dáme na spod košíčkov, na to položíme tenký plátok banánu. Vrchná vrstva: 1. Kešu oriešky si namočíme na noc do vody. 2. Umyjeme ich, vysušíme a s ostatnými surovinami rozmixujeme (okrem malín). Následne zmes nalejeme na spodnú vrstvu, necháme v chladničke stuhnúť a podávame chladené s malinou navrchu a posypané kokosom.Ingrediencie
Postup prípravy