Úvod » Blog » Fit recepty » Makové rezance plné bielkovín

Makové rezance plné bielkovín

Bc Veronika Guľášová
Makové rezance

Mak je chutnou a hlavne zdravou potravinou. Má vysoký pomer bielkovín a vápnika, zlepšuje pamäť, znižuje krvný tlak, podporuje vyprázdňovanie, upokojuje nervový systém a je skvelou potravinou pri prevencii rakoviny prsníka.

Ak máš rada mak, vyskúšaj tiež napríklad tento makový cheesecake s lahodným maslovým základom.

Recept na makové rezance:

makové rezance, Makové rezance plné bielkovín

MAKOVÉ REZANCE PLNÉ BIELKOVÍN

Vytlačiť
Počet porcií: 2 Čas prípravy:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 2 x hodnotené )

Ingrediencie

  • 100 g proteínových rezancov,
  • 50 g mletého maku,
  • 4 PL roztopeného kokosového oleja alebo masla,
  • 20 g proteínu (vanilkový, kokosový alebo ryžová smotana),
  • med alebo xylitol na dochutenie.

Postup prípravy

  1. Rezance uvaríme vo vode podľa návodu, precedíme, pridáme kokosový olej, mak, sladidlo, smotanu alebo proteín.
  2. Dobre premiešame a podávame.

1 porcia obsahuje:

  • Energia: 590 kcal
  • Bielkoviny: 26 g
  • Tuky:  36 g
  • Sacharidy: 37 g
  • Vláknina:  5 g

Komentáre

Mohlo by ťa tiež zaujímať