Úvod » Blog » Fit recepty » Cheescake recepty – 4 x vždy iná, svieža pochúťka pre každého

Cheescake recepty – 4 x vždy iná, svieža pochúťka pre každého

maria grossova
cheescake recepty

4 cheescake recepty, pri ktorých neostaneš len pri jednom kúsku! To vôbec nevadí, pretože sú fit a ty nemusíš mať výčitky z veľkého prehrešku. Môžeš si podľa svojej chuti vybrať medzi Kokosovým bez lepku a cukru, Rýchlym a ľahkým bez korpusu, tvarohovým alebo nepečeným cheescakom.

Kokosový cheescake recept bez lepku a cukru

cheescake recepty, Cheescake recepty – 4 x vždy iná, svieža pochúťka pre každého

Nie každý vie, že kokos je pre naše telo zdrojom mnohých cenných látok. Okrem nasýtených tukov obsahuje aj mastné kyseliny so stredne dlhým reťazcom, ktoré sa vstrebávajú rýchlejšie než klasické tuky. Je zdrojom vlákniny, vitamínov skupiny B, draslíka, vápnika, fosforu či železa. Jeho jemná a lahodná chuť je priam stvorená, aby pomohla vytvoriť tento neodolateľný nadýchaný cheesecake.

Autor receptu: Mgr. Veronika Cimbaľák

Ingrediencie:

Korpus:

  • 120 g quinoa vločiek
  • 2 PL holandského kakaa
  • 50 g strúhaného kokosu
  • 50 g kokosovej múky
  • 1 vajíčko
  • sladidlo podľa chuti
  • 100 ml kokosové mlieko light

1.vrstva

  • 2 balenia cottage cheese
  • 1 vajíčko
  • 150 ml kokosového mlieka
  • 1 balenie kokosového pudingu v prášku (37 g)
  • sladidlo podľa chuti

2. vrstva

  • 50 g kešu masla
  • 50 g odtučneného tvarohu
  • 100 g strúhaného kokosu
  • 30 g vanilkového izolátu
  • 150 ml nesladeného mandľového mlieka

Postup:

  1. Všetky ingrediencie na korpus spolu zmiešame, aby nám vzniklo cesto tuhšej konzistencie.
  2. Cesto natlačíme na dno okrúhlej formy s priemerom 23 cm a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 180°C na 10 minút.
  3. Následne tyčovým mixérom vymixujeme ingrediencie na 1. vrstvu a vylejeme na korpus.
  4. Cheesecake necháme v rúre piecť približne 45 min pri teplote 180 °C, kým nezačne vrch koláča chytať mierne zlatistú farbu. Po dopečení necháme cheesecake vychladnúť pri izbovej teplote.
  5. Prichystáme 2. vrstvu zmiešaním všetkých ingrediencií dokopy a navrstvíme na upečený cheesecake. Necháme pár hodín stuhnúť v chladničke a môžeme podávať.

Čas prípravy: 70 min / 8 porcie

Cheescake recepty: Kokosový cheescake bez lepku a cukru – 1 porcia:

  • Bielkoviny: 19 g
  • Tuky: 27 g
  • Sacharidy: 20 g
  • Energia: 356 kcal
  • Vláknina: 6 g

Rýchly a ľahký cheesecake bez korpusu

cheescake recepty, Cheescake recepty – 4 x vždy iná, svieža pochúťka pre každého

Že si cheesecake bez korpusu nevieš predstaviť? Daj šancu tomuto krémovému základnému receptu. Skvele chutí preliaty horúcim lesným ovocím alebo citrónovou krustou.

Autor receptu: MUDr. Boris Bajer PhD.

Ingrediencie:

  • 625 g Philadelphia light
  • 3 vajíčka
  • 1 vanilkový struk
  • pár kvapiek citrónovej šťavy
  • kvalitné maslo
  • stévia, med alebo javorový sirup na osladenie

Postup:

  1. V miske vymixujeme tyčovým mixérom Philadephie, vajíčka, odšťavený citrón a sladidlo.
  2. Vanilkový struk otvoríme a vanilku primiešame do vytvorenej zmesi.
  3. Formu na pečenie s priemerom 20 cm vymastíme na dne aj zboku maslom.
  4. Cesto vylejeme do formy a pečieme na 180 °C približne 20 minút.

Čas prípravy: 30 min / 5 porcie

Cheescake recepty: Rýchly a ľahký cheesecake bez korpusu – 1 porcia:

  • Bielkoviny: 13 g
  • Tuky: 18 g
  • Sacharidy: 10 g
  • Energia: 228 kcal

Famózny tvarohový cheescake 

cheescake recepty, Cheescake recepty – 4 x vždy iná, svieža pochúťka pre každého

Existuje mnoho variant tohoto dezertu. Toto je výborná tvarohová varianta, po ktorej nebudeš musieť mať výčitky.

Autor receptu: Mgr. Petra Ondrašáková

Ingrediencie:

Na korpus:

  • 150 g celozrnných sušienok,
  • 75 g masla.

Na plnku:

  • 250 g tvarohu,
  • 1 vajíčko,
  • 100 g kyslej smotany,
  • 100 g nátierkového masla bez príchute
  • kôru z 1/2 citróna,
  • kokosový alebo trstinový cukor podľa chuti (cca 40 g).

Na polevu:

  • 100 g lesných plodov,
  • kokosový alebo trstinový cukor podľa chuti.

Postup:

  1. Sušienky rozmixujeme dohladka a zmiešame ich spolu s roztopeným maslom. Do vymastenej formy postupne naukladáme vzniknutú zmes a necháme 15 minút stuhnúť v chladničke.
  2. Tvaroh, kyslú smotanu, nátierkové maslo spolu vymiešame, pridáme vajce, nastrúhanú citrónovú kôru a cukor. Všetko spolu miešame, kým sa suroviny dobre medzi sebou nepremiešajú.
  3. Na rozdrvené sušienky s maslom vo forme vlejeme vzniknutú zmes a dáme piecť do rúry na cca 40 minút pri 180 stupňoch C. Priebežne sledujeme stav nášho tvarohového cheesecaku.
  4. Na panvici roztopíme cukor, podlejeme troškou vody a pridáme lesné plody. Vzniknutou polevou polejeme cheesecake.

Čas prípravy: 60 min / 8 porcií

Cheescake recepty: Famózny tvarohový cheescake – 1 porcia:

  • Bielkoviny: 7 g
  • Tuky: 19 g
  • Sacharidy: 19 g
  • Energia: 271 kcal

Nepečený cheescake

cheescake recepty, Cheescake recepty – 4 x vždy iná, svieža pochúťka pre každého

Svieža torta, ktorú pripravíš rýchlo a bez pečenia. Na sladenie použiješ iba med a zdravé maškrtenie môže začať.

Autor receptu: Mgr. Petra Ondrašáková

cheescake recepty, Cheescake recepty – 4 x vždy iná, svieža pochúťka pre každého
Vytlačiť
Počet porcií: 8 Čas prípravy:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 x hodnotené )

Ingrediencie

  • Na korpus:
  • 80 g celozrnných sušienok,
  • 20 g kokosového oleja,
  • 20 g masla
  • Na plnku:
  • 1 nátierkové maslo,
  • 1⁄2 gréckeho bieleho jogurtu,
  • 2-4 PL medu,
  • nastrúhaná kôra z 1 citrónu,
  • 3-4 plátky želatíny (môžeš použiť aj práškovú)
  • Na polevu:
  • 100 g lesných plodov,
  • med podľa chuti

Postup prípravy

  1. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale.
  2. Maslo zmiešame s jogurtom, kôrou, dosladíme medom a primiešame želatínu.
  3. Polevu pripravíme ohriatím ovocia na troške vody, keď začne mäknúť odstavíme z ohňa a dosladíme podľa potreby.
  4. Sušienky rozdrobíme na jemno a zmiešame s roztopeným olejom a maslom. Malú formu na tortu potrieme maslom, na spod dáme sušienky s maslom a olejom, dobre popritláčame.
  5. Následne dáme plnku a necháme 1-2 hodiny v mrazničke, aby plnka stuhla.
  6. Uschovávame v chladničke a pred konzumáciou polejeme polevou.

 

Cheescake recepty: Famózny tvarohový cheescake – 1 porcia:

  • Bielkoviny: 4 g
  • Tuky: 16 g
  • Sacharidy: 12 g
  • Energia: 205 kcal

Niektoré z týchto úžasných cheescake receptov a mnoho ďalších nájdeš v knihe Necukrím, chudnem, v ktorej 12 odborníkov spojilo svoje vedomosti, skúsenosti a obľúbené recepty, aby ti ukázali, ako si dopriať sladké bez toho, aby ťa tvoje chute ovládali.

Komentáre

Mohlo by ťa tiež zaujímať