Bezlepková náhrada obilnín
Pohánku považujeme za jednu z najcennejších pseudoobilnín. Je bezlepková, obsahuje veľa nerozpustnej vlákniny a tým pádom má aj pomerne nízky glykemický index. Dnes sme stavili na pohánkové rizoto.
Svoje liečivé účinky preukazuje pohánka aj pri problémoch s hemoroidmi či peristaltikou čriev. Viac o jej zdravotných benefitoch si prečítaš v tomto článku.
Jej univerzálne využitie nájdeme pri príprave sladkých raňajok (s jablkom a škoricou), ale aj ako formu hodnotnej prílohy.
Pohánkové rizoto ako skvelá alternatíva
Je chutnou a zdravou obmenou toho tradičného. Ak máte z pohánky strach alebo ste jej úplne neprišli na chuť, môžete ju dať na polovicu s ryžou, bulgurom alebo kuskusom.
Ingrediencie
Postup prípravy
Vyskúšaj aj pohánkovú kašu či pohánkový šalát.
1 porcia obsahuje:
- Energia: 513 kcal
- Bielkoviny: 24 g
- Tuky: 14 g
- Sacharidy: 71 g
- Vláknina: 15 g