Úvod » Blog » Fit recepty » Zdravá bublanina z tekvice hokkaido

Zdravá bublanina z tekvice hokkaido

maria grossova
zdravá bublanina

Či sa ti to páči alebo nie jeseň pomaly klope na dvere a bude tu čo nevidieť. Tekvice sú neoddeliteľnou súčasťou tohto ročného obdobia a preto je ten správny čas na tento recept. Zdravá bublanina z tekvice s čokoládou poteší každého milovníka sladkého.

Zdravá bublanina z tekvice hokkaido

Recept je veľmi jednoduchý a rýchly. Stačí hodinka a sladkú pochúťku máš na stole.

Z tekvice si musíš pripraviť pyré, ktoré je nenáročné na prípravu. Tekvicu hokkaido rozkroj, vyber lyžicou semienka, nakrájaj na kocky a povar vo vode domäkka. Potom vodu zlej a tekvicu rozmixuj tyčovým mixérom.  Pyré dávaj do cesta vychladnuté.

Tekvica hokkaido plná vitamínov

Tekvica hokkaido obsahuje množstvo vitamínov ako A, B, C, E, K a minerálne látky draslík, vápnik, horčík, sodík, železo a iné. Zlepšuje trávenie vďaka vláknine. Posilňuje imunitu. Udržuje zdravie očí aj srdca. Vyplavuje z organizmu škodliviny a pomáha zmenšovať tukové vankúšiky. Ak si chceš udržať mladosť a sviežosť zaraď do svojho jedálnička tekvicové jadierka.

Chutná čokoláda na stres aj dobrú náladu

Vysokopercentná čokoláda ukrýva v sebe vyše 300 rôznych prírodných látok prospešných pre ľudský organizmus.  Znižuje napätie a stres a zlepšuje náladu. Je zdrojom horčíka, ktorý priaznivo pôsobí na funkcie mozgu. Chráni telo pred srdcovými chorobami, infarktom, vysokým krvným tlakom a obličkovými kameňmi a podporuje rast kostí. Je prírodným antidepresívom, zvyšuje odolnosť voči chorobám, znižuje krvný tlak, podporuje tvorbu inzulínu v tele, chráni bunky pred voľnými radikálmi a podporuje vylučovanie endorfínov (hormóny šťastia).

Oslovil ťa tento recept? Tu nájdeš naše ďalšie recepty z tekvice hokkaido: Jesenná polievka hokkaido, Tekvicové rizoto.

Ak si aj ty rada prelistuješ knihu plnú dobrých nápadov na recepty potom siahni po knihe Necukrím, chudnem, ktorá je plná sladkých receptov bez cukru. Kniha  Zdravo jem aj šetriť viem, je kniha plná cenovo dostupných a zdravých receptov. Máš z čoho vyberať zdravá bublanina, Zdravá bublanina z tekvice hokkaido

Autor receptu: BSC. MICHAL KRÁL, SNHS DIP.

zdravá bublanina, Zdravá bublanina z tekvice hokkaido

Zdravá bublanina

Vytlačiť
Počet porcií: 8 Čas prípravy:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 x hodnotené )

Ingrediencie

  • 130 g na jemno pomletých mandlí
  • 90 g xylitolu/stévie
  • 2 rovné lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 rovná lyžička perníkového korenia
  • štipka soli
  • 1 kocka Lučiny (60 g) alebo iného krémového syra
  • 60 g masla
  • 2 vajíčka
  • 200 g tekvicového pyré
  • štipka vanilky
  • vysokopercentná čokoláda (odporúčam minimálne 85 % kakaa)

Postup prípravy

  1. Rúru zapneme na 170 °C.
  2. Pripravíme si dve misy. Suché suroviny zmiešame v jednej mise – tzn. mandle pomleté na múku, sladidlo, kypriaci prášok, perníkové korenie a štipku soli.
  3. Maslo si rozpustíme a zmiešame v druhej mise s Lučinou do kompaktného krému.
  4. Potom ku krému pridátme 2 vajcia, tekvicové pyré a štipku vanilky.
  5. Zmixujeme a do tohto tekutého tekvicového cesta nasypeme pripravené zmiešané suché ingrediencie.
  6. Opäť spoločne premixujeme a dáme do pekáča (15 × 25 cm) vyloženého papierom na pečenie.
  7. Pečieme na 170 °C cca 35 minút.
  8. Koláč necháme chvíľu vychladnúť a potom pofŕkame rozpustenou vysokopercentnou čokoládou.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

Energia: 375 kcal

Sacharidy: 36 gramov

Bielkoviny: 32 gramy

Tuky: 5 gramov

Komentáre

Mohlo by ťa tiež zaujímať