Úvod » Blog » Fit recepty » Jahodový koláč so želatínou ako svieži letný dezert

Jahodový koláč so želatínou ako svieži letný dezert

maria grossova
Jahodový koláč so želatinou

Ani ty nemáš v lete chuť na hutné a presladené koláče? Tento svieži jahodový koláč so želatínou plný tvarohu si zamiluješ. Na cesto nepoužiješ žiadnu múku iba ovsené vločky a sušené datle, ktoré korpus prirodzene osladia. Celý koláč obsahuje minimum cukru, keďže plnka je prirodzene sladká od proteínu.

Jahody

Jahody sú jedným z najobľúbenejších plodov na Slovensku. Majú ich radi dospelí aj deti. Preto nepochybujeme o tom, že aj náš jahodový koláč so želatínou si zamiluje každý, kto ho vyskúša. Okrem toho, že si na ňom pochutnáš vďaka jahodám dodáš telu množstvo vitamínov a minerálnych látok. V jahodách je veľké množstvo ovocných kyselín, ktoré pomáhajú dezinfikovať tráviaci trakt. Jahody sa odporúčajú aj ľuďom s vysokým krvným tlakom, pretože vďaka draslíku ho pomáha znižovať. Ďalšie benefity jahôd sú, že zlepšujú kvalitu skloviny, obmedzujú vznik zubného kazu, posilňujú kosti a majú výborný účinok na pleť.

Tvaroh

Tvaroh je bohatý na fosfor a spolu s vápnikom budujú silné kosti a tak ich chráni pred zlomeninami aj osteoporózou. Fosfor v ľudskom tele ovplyvňuje ako telo narába s energiou a minimalizuje bolesť svalov po tréningu. Preto ak cvičíš alebo aj nie mala by si zaradiť do svojho jedálnička tvaroh. Môže to byť napríklad aj v takejto chutnej podobe v koláči. Vďaka bielkovinám v tvarohu sa budeš cítiť plnšie čo ti pomôže pri chudnutí alebo udržaní váhy (nebudeš mať chuť každú chvíľu vyjedať chladničku).

Ďatle

Ďatle koláč prirodzene dosladia a preto nie je potrebné pridávať cukor. Ďatle patria medzi skupinu ovocia s najvyššou energetickou hodnotou na 100 g. Výhodou je, že vďaka antioxidantom pomáhajú k dobrému spánku a pomáhajú zmierňovať zápaly v tele. Zlepšujú zdravie srdca aj kostí.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

  • Energia: 193 kcal
  • Sacharidy: 29 gramov
  • Bielkoviny: 18 gramov
  • Tuky: 3 gramov

jahodový koláč so želatinou, Jahodový koláč so želatínou ako svieži letný dezert

Jahodový koláč so želatinou

Vytlačiť
Počet porcií: 8 Čas prípravy:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 2.5/5
( 2 x hodnotené )

Ingrediencie

  • Korpus:
  • 200 g ovsených vločiek
  • 100 g datlí bez kôstok
  • Plnka:
  • 250 g jemného tvarohu
  • 250 g hrudkovitého tvarohu
  • 30 g čokoládového proteínu (30 g)
  • 1 vanilkový struk
  • 1 bielok
  • Poleva:
  • 1 balenie priehľadnej želatíny
  • jahody

Postup prípravy

  1. Datle a vločky rozmixujeme a natlačíme na dno formy na pečenie. Dáme piecť na 175 °C, kým spravíme plnku.
  2. Zmiešame tvarohy s proteínom a pridáme vnútro vanilkového struku a vaječný bielok.
  3. Korpus vyberieme z rúry, pridáme plnku a pečieme ešte 15 minút.
  4. Koláč vyberieme a necháme vychladiť.
  5. Na vrch dáme jahody a zalejeme želatínou, ktorú pripravíme podľa návodu.

Autor receptu: Kristína Kalínková

Oslovil ťa tento recept? Tu nájdeš naše ďalšie recepty: RECEPTY FITLAVIA.

Ak si aj ty rada prelistuješ knihu plnú dobrých nápadov na recepty potom siahni po knihe Necukrím, chudnem, ktorá je plná sladkých receptov bez cukru. Kniha  Zdravo jem aj šetriť viem, je kniha plná cenovo dostupných a zdravých receptov. Máš z čoho vyberať jahodový koláč so želatinou, Jahodový koláč so želatínou ako svieži letný dezert

 

Komentáre

Mohlo by ťa tiež zaujímať