Úvod » Blog » Fit recepty » Zemiakovo-ovsené placky s bryndzovým dipom

Zemiakovo-ovsené placky s bryndzovým dipom

PharmDr. Paťka Janáčková
https://www.freepik.com/free-photo/fried-potato-pancakes_7120248.htm#fromView=search&page=2&position=4&uuid=aae9abbd-0477-43f3-8ee9-31c1564c8c86

Zemiakovo-ovsené placky s bryndzovým dipom spájajú tradičné chute so zdravým životným štýlom. Placky sme obohatili o ovsené vločky, ktoré im dodávajú vlákninu a jemnú chuť. V spojení s krémovým bryndzovým dipom plným výraznej chuti získaš mimoriadne chutné jedlo.

Zemiakovo-ovsené placky s bryndzovým dipom

Zemiakovo-ovsené placky sa perfektne hodia ako hlavné jedlo na obed či ľahkú večeru, ale aj ako originálne pohostenie pre návštevy. Tento recept je jednoduchý na prípravu a zároveň vhodný pre všetkých, ktorí chcú do svojej stravy zaradiť tradičné slovenské suroviny v netradičnom prevedení.

Prečo by si mala zaradiť bryndzu do jedálnička?

Okrem špecifickej chuti, ktorou obohatíš množstvo receptov, má aj zdravotné výhody:

Dôležité je však uprednostniť kvalitnú a čerstvú bryndzu, ideálne tradične vyrobenú z ovčieho mlieka.

Ovsené vločky náš recept obohacujú o vlákninu

Ovsené vločky sú výživnou súčasťou jedálnička a ponúkajú množstvo výhod pre tvoje zdravie:

Poďme na to!

zemiakovo-ovsené placky, Zemiakovo-ovsené placky s bryndzovým dipom

Zemiakovo-ovsené placky s bryndzovým dipom

Vytlačiť
Počet porcií: 1 Čas prípravy:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 x hodnotené )

Ingrediencie

  • 35 g ovsených vločiek bez lepku,
  • 90 g zemiakov,
  • 1 vajce (M),
  • 60 ml polotučného mlieka,
  • 30 g červenej cibule,
  • 1 strúčik cesnaku,
  • olivový olej,
  • 40 g plnotučnej bryndze,
  • 70 g skyru natur,
  • soľ, korenie, petržlenová vňať,
  • sušený cesnak, majoránka,
  • 100 g zeleniny podľa chuti.

Postup prípravy

  1. Vločky zalejeme horúcou vodou a necháme prikryté spariť a následne vychladnúť. 
  2. Pridáme nahrubo postrúhané zemiaky, nadrobno nakrájanú cibuľu a roztlačené strúčiky cesnaku. 
  3. Vajcia rozšľaháme v mlieku a pridáme soľ a koreniny. Všetko spolu vymiešame, prípadne ešte dochutíme. 
  4. Na panvici rozohrejeme 3 ml olivového oleja.
  5. Z masy odoberáme polievkovou lyžicou a na panvici roztierame na menšie placky (lievančeky). Opekáme z každej strany do zlatista (približne 3 min).
  6. Dip pripravíme zmiešaním bryndze, skyru, soli, korenia, petržlenovej vňate a cesnaku.
  7. Placky podávame s bryndzovým dipom a čerstvou zeleninou.
zemiakovo-ovsené placky, Zemiakovo-ovsené placky s bryndzovým dipom

https://www.freepik.com/free-photo/arrangement-delicious-healthy-meal-table_15035269.htm#fromView=search&page=2&position=40&uuid=aae9abbd-0477-43f3-8ee9-31c1564c8c86

Autor: Katarína Hrešková

Preferencie: vegetariánske, bezlepkové

Nutričné hodnoty:

  • 30,5 g bielkovín
  • 51,2 g sacharidov,
  • 20 g tukov,
  • 521 kcal.

Zaujal ťa recept na zemiakovo-ovsené placky a máš chuť na ďalšie zdravé FIT jedlá? Náš receptár nájdeš jednoduchým kliknutím SEM. 

Ďalšie skvelé recepty nájdeš aj v našich knihách, spoločne s tipmi ako ušetriť na nákupe potravín či ako sa zdravšie stravovať:

 

 

Komentáre

Mohlo by ťa tiež zaujímať